At The Beardie-Inn
leven met en voor bearded collies At the Beardie-Inn

impressie bearded collies at the Beardie-Inn 1991-2015

naar onze bearded collies alles over het ras Bearded Collie naar nieuwtjes ATBI  naar onze contactpagina


suzy, seagull make you feel my love op bank
Suzy, Seagull Make You Feel my love

geboren te
Vlijmen
11 januari 2016

sterrenbeeld
Steenbok

PitaPata Dog tickers

naam
Seagull Make you feel my Love
sexe
teefje
kleur
zwart/wit
HD uitslag
nog onbekend
familie
+ 2 bruine, 1 zwart broertje, 2 zwarte zusjes
Inteeltcoefficient

AVK

Suzy is in bezit van het canine identification Certificate sinds 2016

Seagull Make you feel my Love, Suzy
(ch. Potterdale Persistant x Seagull Hope and Glory)

Seagull Make you feel my love,Suzy

-... I've known it
from the moment
that we met
no doubt in my mind
where you belong...-
Bob Dylan

pedigree of Seagull Make you feel my love
28-12-2014 « » now

Ch Potterdale Persistant,blauw hdA Seagull Hope and Glory, zwart hdA
Drummanor Morlot from Dajue,zwart hd 0:0 Potterdale Phoebe,zwart hd5:4 Ch Seagull Foreign Heartbreaker,zwart hdA ch.Potterdale Favorite Gem,zwart hdA
ch.Sammara Standing Ovation,zwart hd5:5 ch.Dajue Cleo's theme ch.Potterdale Prophet,bruin, hd 5:6 ch. Potterdale Platinum,blauw hd 5:5 ch. FirstprizeBears Apache, zwart hd B Ed free Newbourne Seagull in the sky, zwart hd B ch.Gillaber Drummond, zwart hd 5:6 ch.Potterdale Platinum, blauw hd 5:5
Potterdale Encore, zwart, hd 2:4 Willowmead Simply Super ch.Potterdale Ptolemy, bruin hd 4:4 Shelusuk Twilled Silk ch. Potterdale Just William, zwart hd 6:3 ch.Potterdale psalm, bruin hd 1:3 ch.Potterdale Privilege, zwart hd 6:8 Potterdale Pasadena, zwart hd 9:9 ch. Windfiddler still cruisin'zwart, HD OFA Good ch Firstprizebears Very Brown, bruin, hd A ch. Moonhills First Class Bear, zwart, hd TC Newbourne Skye's the Limit, zwart, hd TC ch. Gillaber Tillycorthie, zwart hd 3:6 Gillaber Cairnacay, blauw, hd 7:5 ch.Potterdale Privilege, zwart, hd 6:8 Potterdale Pasadena, zwart hd 9:9Suzy bij inventarisatiekeuring NBCC en BCH
30 juni 2019. KM. A. Zoontjens en A.van Busselhier was Suzy net bij ons;

Suzy's verhaal


Suzy, 2 en half jaar, net bij ons
picture taken by B.Onink

Suzy is onze BonusBeardie.
We zagen haar als 2,5 jarige herplaatser op Marktplaats staan en er was iets in haar smoelke , waardoor we meteen besloten dat we haar wilden halen om bij ons te komen wonen.
Welke issues ze ook zou hebben, van welke fokker ze ook mocht komen...

Tja vijf beardies al hebben en dan nog voor eentje gaan, maar soms moet je gewoon je hart volgen..
Gelukkig pikten de oude baasjes onze mail uit de berg en er werd telefonisch contact gelegd.
Suzy werd omschreven als een vrij drukke hond die veel activiteit nodig heeft, bazig was over hun andere honden en ze zou trekken aan de lijn en (doet helaas nog altijd blaffend soms wat snappend) uitvallen naar andere honden op straat. Vreemd genoeg zijn al onze logeetjes gewoon welkom en werd/wordt er na een paar minuten gewennen al gespeeld..maar goed ik wijk af van mijn verhaal..
We togen naar het midden van Brabant om kennis te maken, maar toen we haar ontmoeten bleek er al meteen een klik tussen haar en ons.
En zo gebeurde het,Suzy ging direct met ons mee naar haar nieuwe thuis.
Seagull Make you feel my love, 2 jaar en 10 mnd
Suzy met haar knorretje-- 2 jaar en 10 maanden-- relaxt in de Duitse bossen

Bij ons thuis kwamen we er snel achter dat Suzy niet echt "dominante" trekjes had, maar dat het uitvallen ( ook in eerste instantie naar haar eigen rasgenootjes!) deels te maken heeft met onzekerheid.
We noemen haar "Sociaal Onhondig" ( sociaal onhandig maar dan naar haar soortgenoten)

Zo heeft het bijvoorbeeld ons Nienke, die altijd mens en dier om haar pootjes weet te winden, een paar dagen gekost om haar te overtuigen dat spelen samen leuk kan zijn. Maar vooralsnog is ze daarin nog vrij terughoudend.
Gewoon omdat ze de hondentaal zoals een spelboog, benadering of besnuffelen niet goed weet te interpreteren.
Daarintegen is ze heel mensgericht. 1 kik en ze doet haar best je van dienst te zijn. Ze volgt je overal.


Suzy in de tuin--- haar haar al wat langer-- met haar verjaarskado de krokodil

Suzy heeft haar eigenaardigheden..Zo is ze niet onder de indruk van een denderende vrachtwagen maar als je een vliegenmepper oppakt maakt ze zich uit de voeten.Maar deze blije mup is graag bij alles wat je doet..en een spelletje bal doen!

En dat laatste bleek trouwens wel de truc om haar zich veiliger tussen onze roedel te laten voelen.
Want met de focus op het halen van de bal, deert geen enkele rondrennende, dichtbij naderende, blaffende, haar tegenhoudende beardie, enkel het doel de bal te vatten en deze keurig dicht aan je voet te komen neerleggen voor de volgende worp. Ze kent zelfs het commando "dichter(bij)" in die context en duwt dan met de snuit de bal dichter naar je toe.


Ze leerde hier ook dat ze ook dat iedereen twee maal daags een eigen bakje voer krijgt. Bij haar oude thuis deelde ze de bak voer, die er de hele dag er stond.
De eerste week gingen we wel al meteen naar de dierenarts. Om de chip te controleren natuurlijk
En voor haar gezondheid!.. Ze bleek namelijk volgens haar ent-boekje alleen de 6 en 9 weken puppy-enting te hebben gehad.
Toch besloten we haar eerst te laten titeren, misschien had ze toch zelf bescherming opgebouwd? De Dierenarts dacht van niet, maar het bleek toch... Distemper (4) en Hepatitus (3) waren voldoende, alleen de bescherming voor Parvo(1) bleek nihil.
Dus heeft ze meteen een enting voor Parvo en Weil ( L2) gehad. De Hondsdolheidsenting kreeg ze wat later en sindsdien gaat ze natuurlijk gewoon elk jaar voor een update naar de Dierenarts..
Maar Suzy was verder in prima conditie zij het dan dat ze met nog geen 17 kilo wat mager was, gelukkig was met een jaar haar gewicht op een normalere 4 kilo extra. Haar vacht, die kaal geschoren was, heeft er bijna twee jaar met alle "puppy- haar-fases"over gedaan om weer prachtig en vol lang te groeien. Met haar showen, is vanwege haar reactie naar andere honden , een issue. Toch hebben we haar meegenomen naar de NBCC inventarisatiedag waar ze een prachtig rappport kreeg en een dag vol indrukken mee naar huis nam.
De aanwezigheid in huis van onze vier konijntjes is voor Suzy enerzijds fascinerend, je kunt er mee neuzen en ze "hoeden",en aan de andere kant ook de ideale rustplek om relaxt bij te liggen slapen.
En nadat de eerste socialisatie akkefietjes met onze calico kat Willow was verholpen, is nu ook Weasley bij ons woont, de socialisatie hiermee geen enkel probleem meer. Al is ze bij de eerste kik van die kleine rode katten man al bij de bench om dat te vertellen..


met haar kat-innetje Willow

naar begin pagina

www.at-thebeardie-inn.nl

latest update: aug 2021
website, webdesign, inhoud, foto's en logo's zijn auteursrechtelijk beschermd: © E.van Mulken-Keur 2005-now