Leven met en voor Bearded Collies

nieuws

takkenwijfjealt=
keshia met haar verjaardagshoedje
samen met nienke en dobby op stro

Viviannelund Beardies Cassiopeia
Keshia is in bezit van het canine identification Certificate sinds 16-11-09

Keshia

HD-A, norbergw.30,(141008) ED-vrij(040914)

(ch. Tap-dancer of Debora's Farm x Blossom Bears Calamity Jane)

01-09-2007 * 16-01-2023

Lieve lieve Keshia

Ik zal je nooit verlaten
Ook al laat ik je nu gaan
Ik wil je niet verliezen
Maar ik heb niet meer te kiezen
je lijfje kan het aardse niet meer aan

Ik heb elke dag gebeden
God bedankt
Voor weer een dag met jou erbij
Weet
in mijn hart en herinneringen
Zul je er altijd zijn bij mij

Ik houd je vast
tot je over de brug bent gegaan
Tot ik je los moet laten
Omdat ik nog niet verder mee mag gaan

Maar ze wachten daar al op je
Je vrienden van weleer
En als ik later zelf kom
Dan zie ik je hopelijk weer

Dag mijn mooie muizemeis
mijn bruine prinses
Mijn Beardinnetje voor het leven
Nee, ik zeg
Tot ziens mijn lieve Kes

Bedankt voor al die mooie jaren
voor je vriendschap
je liefde en je trouw

Ik zal je nooit verlaten
Want daarvoor hou ik teveel
van jou

X je vrouwtje ©EvMKKeshia, Viviannelund Beardies Cassiopeia, is op maandag 16 januari 2023 om 10.27 uur ingeslapen in bijzijn van mij en dochterlief. Ze was 15 jaar, 4 maanden en 15 dagen oud. Op dinsdags om 11.25 uur is ze gecremeerd bij diercrematorium Maas en Beek en op donderdag om 15.15 uur weer terug thuisgekomen.

bearded collie Viviannelund Beardies Cassiopeia 14 jaar

PitaPata Dog tickers
agility
agility2
bewaakster


Viviannelund Beardies Cassiopeia is ons eerste beardieteefje.Haar roepnaam Keshia betekent nieuw, favoriete. En dat was deze donkerbruine dame met stip vanaf het eerste moment dat we haar zagen.
Ze werd geboren in Den Dolder op 1 september 2007.Sterrenbeeld Maagd.
Ze heeft 1 zwart en 1 bruin zusje, 1 bruin en 4 zwarte broertjes.

Keshia is als eerste meisje in het nestje geboren op 1 september 2007 en op maandag 16 januari 2023 als laatste van het nestje over de regenboogbrug gegaan.
We zijn blij dat ze in de laatste 6 weken van haar leven nog mocht kennismaken met onze jongste spruit Ten( en hij met haar).
Ten met wie ze blaffende discussies hield en geregeld samen een blokje om ging.
Keshia leefde 15 jaar, 4 maanden en 15 dagen, samen met ons en onze twee kinderen en met in totaal 7 van onze Beardies ( Dobby, Nelson, Nienke, Sogno, Sirius, Suzy en Ten), van wie ze er 4 ( deels) als puppy zag opgroeien.
Net als onze twee katten Willow en Weasley.
Onze bruine muizemeis beleefde 15x kerstmis en oud en nieuw met ons. Ging op talrijke kampeer avonturen van dartel pupje tot seniore beardieprinses in de hondenkar.
Vele kilometers wandelde ze met haar Beardiemaatjes en Beardinnetjes met ons door de velden, bos en langs stranden. Thuis wandelde ze met vrouwtje en dochterlief het liefst langs de Maas, haar bruine neus in de lucht, haar haren wapperend in de wind. Haar avondrondje toen ze ouder werd,eerst met Dobby, later met Nienke ( en Ten).
Keshia die danste met haar geliefde Nelson, als siamese tweeling verstrengeld lag met Dobby op het trapportaaltje. Ze deed aan behendigheid en ging naar hondenshows. Kes, die zich als zeehond neerlegde op het strand. Zich nestelde tijdens vele koffiemomentjes op vrouwtjes schoot en dagelijks ( vaak ook met Weasley) samen aan vrouwtjes voeten op de bank tv keek. En was er ribbelchips dan deelden ze de zak samen. Keshia, die hield van het likken van je voeten. En waarvoor Sirius vaker om hulp moest komen vragen als ze hem weer "belaagde".
Je kon haar s'zomers achter de 35 jr oude bessenstruik vinden in de tuin.Haar stek, net als Baasjes beige stoel. Ze sliep toen ze jong was tussen ons in op bed en was dol op zoonlief Sverre.
Vanaf het moment dat ze in 2007 bij ons kwam wonen was ze vrouwtjes alles en het besluit haar te moeten laten gaan was daardoor bijna niet te doen.
Maar alhoewel Keshia's hart nog sterk klopte, was haar mind ( na weer een infarctje), en daardoor haar lijfje op.
De laatste week van haar leven hebben we daarom als gezin en roedel de tijd genomen om afscheid te nemen en samen met ons ( 2e) zestal nog zoveel mogelijk mooie herinneringen gemaakt van gestolen momentjes.
We weten dat ze achter de regenboog is bij haar maatjes Dobby en Nelson (en bij Misty en Chico)maar ze laat een grote stille leegte achter in ons thuis.

Het sterretje Cassiopeia dat in 2007 naar beneden dwarrelde, om zich met haar aardse naam Keshia, te nestelen in ons hart en binnen ons gezin, is weer naar huis. Het troost ons dat je voor altijd aan de hemel zal schijnen.
Voor altijd in ons hart en onze herinneringen. XXX

okt 2022; Onze mooie donkerbruine Beardiedame is nu ( anno 2022) inmiddels al 15+ jaar Blind en grotendeels doof,( en net voor haar 14e verjaardag een herseninfarctje en in voorjaar 2022 een BMO), maar toch wandelt ze nog dagelijks haar rondjes, al gaat het nu vaak wat langzamer. Op grote verre wandelingen met een stevige pas, zoals op vakantie, mag ze net als onze Dobby vorig jaar, in de hondenkar. En daar zit onze Prinses maar wat parmantig. In huis wordt de bruine dame met respect bejegent door alle huisgenoten. Al toen ze puppy was liet ze zich niets zeggen door de heren Beardie.

De eerste jaren van haar leven was Nelson is haar partner in crime voor de ruigere spelletjes, na zijn dood was ze ook even helemaal van de kaart, en zocht in elke zwarte (oppas) reu naar haar maatje.
Gek genoeg duurde het even voor ze onze zwarte Sirius accepteerde. Maar hij adoreert en beschermt haar.Tot zijn dood was Dobby haar knuffel en relax maatje.

Samen lagen ze vaker uren op het portaaltje van de trap. Als siameese tweeling verstrengeld.
Ze is ook onze waakster en wanneer iemand komt of gaat of als het eten wordt klaargemaakt is zij degene die haar bekje roert. Zelfs vanachter het raam corrigeert ze de schapen die nu en dan door onze straat lopen naar de dijk (en soms zelfs die op de televisie ;) ) Maar ze is ernaast een echte knuffelvot die zich graag naast of op je nestelt bij het zitten op de bank en tot ze een jaar of 10 was tussen Baas en Vrouwtje slaapt op bed. Sinds haar twaalfde gaat traplopen alleen nog met een handje hulp, doordat de chronische blessure in haar voorhand ( in 2012 opgedaan, niet ED gerelateerd vlgs de onderzoeken in 2014) vaker opspeelt. In plaats van op bed, ligt ze liever in haar mandje om echt te mopperen als ze te vroeg wakker wordt gemaakt. Met een enorme will to please heeft ze aan gehoorzaamheid en ringtraining, behendigheid gedaan bij KC Geleen. Op show gebied heeft ze in vrijwel alle klassen wel een keertje gestaan.
keshia in haar koets

Keshia is geboren bij Vivianne heijman logo ViviannelundBeardies

Viviannelund Beardies Cassiopeia, Keshia
01-09-2007- now

ch.Tap-Dancer of Debora's farm,black, hdA Blossom Bears Calamity Jane, brown, hdA
Something Else Monsieur, black, hdA Glenscotia of Debora's Farm, hd TC Ch. FirstprizeBears Luckachukai, black, hd A Ch. Firstprizebears Arizona, black, hd A ED free
Potterdale Discretion , black, HD B Yeasty Glenn Moray of Debora's Farm, brown, hd A ch. Mister Matchless of Debora's farm, brown Vigorous Queen of Debora's farm, black ch. Shilstone Choir Boy, black, hd A ch. Sheepish Prize Bear the first, black, hd A ch. Windfiddler's still Cruising,black, hd OFA good ch. Firstprizebears very Brown, brown,hd A
Ch. Potterdale Conclusion, black, hd 4:6 ch. Potterdale Personality, black ch. Mister Matchless of Debora's farm, brown ch. Glenmorangie Pure of Debora's farm,brown ch. Shilstone Choir Boy, black, hd A ch. Nigella Goldstar of Debora's farm,brown ch. Cameron Brig Pure of debora's farm, black Glamorous Zenith of debora's farm, black ch. Pepperland Lyric John at Potterdale, brown, ch. Potterdale Senerade, black ch. Shilstone Choir Boy, black, hd A ch. Potterdale Double delight, black, hd A ch. Windfiddler's bound to be a star, black, hd OFA fair ch. Potterdale Prosperity, black, hd OFA fair Firstprizebears Emerson,black, hd A ch. Firstprizebears Hillary Clinton, black, hd B

je kunt de pedigree horizontaal scrollen

mooie baardfoto van bearded collie Keshia

Shows en zo

2017

Dogshow Meerlo, 29 oktober, km. A.Bussel-Tersteeg (NL),
Veteranenklasse teven 1 U, BOS ( beste teef) met een prachtig keurrapport.
Veteranen eindkeuring R BIS VETERAAN (2e uit 8), gekeurd door km. J.Dekker (NL)
en RBIS MHK in de Meerdere honden klasse keuring (2e v 7) gekeurd door km.M.van Iersel ( NL).
Wat zijn we trots op onze 10 jarige dame!

2016

NBCC 50jr. KCM Venlo, 26 juni,km. H.E.Pedersen (DK)
Veteranenklasse, 3U/Exc
KCM16 Keshia

2014

NBCC KCM- keurmeester Susanne Langhorst(DE)
Open Klasse, U/ exc
Nbcc14 kes

foto gemaakt door J.Bijster

Meerlo - keurmeester D.Rutten (NL)
open klasse, 1 ZG

kes op show
Limbricht - keurmeester De Wilde (BE)
open klasse, 1U, BT,BOB,2e plaats rasgroep 1

samen met Nienke in de ring 1e ras,( jeugdklasse 1 U)

2011

Maastricht - Keurmeester A.Zoontjens(NL)
open klasse, 1U/exc

2009

keurmeester R. van Veen-Keur (NL)
open klasse, 2ZG.
Keshia 2ZG


Venlo - keurmeester A.De Wilde (BE)
open klasse, 1ZG.


Limbricht - keurmeesteres P.Runderkamp (NL)
met Roy in de ring
intermediair, 21 maanden; 1U, BOB,
3e plaats rasgroep 1
ROY's EERSTE SHOW MET KESHIA
3e plaats rasgroep 1

Genk - keurmeester E.Deutscher(AT)
intermediair,19 mnd;2 VG/ZG

Genk - keurmeester Schogoll (GE)
intermediair, 21 maanden;2 VG/ZG

2008

NBCC KCM , keurmeester Atkins (GB)
Jeugd/youth,Good

Meerlo - keurmeester J. Wauben (NL)
jeugd/youth,1U/exc

Keshia's eerste show;
Keshia's eerste show Hulten
Hulten - keurmeester Dhr. Vojtek (SK)
jeugd/youth,9 mnd;VG/ZG

agility agility2 takkenwijfje alt= keshia met haar verjaardagshoedje samen met nienke en dobby op stro

Hieronder ziet U haar groeitabel van het eerste half jaar

groeitabel bearded collie meisje

Om eens een idee te geven van hoe een beardiepup nu zo groeit hebben we bijgehouden hoe Keshia zich de eerste weken ontwikkelde. Toen ze bij ons kwam met 8 weken at ze 4 x per dag 50 gram. In de 14e week gingen we over op 3x voeden. ze at toen 290 gram voer.Sinds de 25e week hebben we dit conform de voedingsadviezen verlaagd naar 240 gram. In de 23e week en de 26e week hebben we ook haar schofthoogte opgemeten. Op 7 februari 2008 was ze 46 cm, 3 weken later 48 cm. met sprongen dus omhoog. ter vergelijking, onze volwassen reuen hebben een schofthoogte van 55-56 cm. Met net iets meer dan 2 jaar weegt ze rondom de 17-18 kilo, ze reguliert zelf wat ze eet, vlak voor een loopsheid -vreet- ze, in rusttijd eet ze rondom de 150-190 gram in twee porties per dag aan brokken. Maar ze is wel een echte lekkerbek, vlees of vis dat vind ze helemaal prima.
Haar vacht was flink aan verandering onderhevig.Via donkerbruin naar bijna wit en nu weer richting bruin en variatie in lengte. Ook haar ogen zijn donkerder geworden. Het toverbaleffect dus! Met ruim 7 jaar weegt ze om en nabij de 22 kilo...eigenlijk iets te dik maar ze blijft een variabele eetster. Haar haren zijn zeer donkerbruin en de afgelopen jaren niet echt meer veranderd, met donkere ogen en pigment. En met nu 14 jaar is ze weer rond de 19 kilo...

Ter info;

Haar inteeltcoefficient is 8,85 percent (berekend over 6 generaties/13 ouders die (meermaals) zowel aan moeder als vaderzijde voorkomen). De AVK =68,75 percent (20 meermaals voorkomende ouders in 6 generaties), unieke ouders in gen. 1tm3(AVK =100).
Accurater is de door Beacon for Health over 10 generaties berekende inbreeding coefficiënt.
Deze is vele malen hoger dan over 6 generaties, namelijk over 10 generaties is de inteeltcoefficient 26,7 percent.
Ze is bruin/wit ;(bbDD of bbDd)

naar Chico   naar Misty   naar Sogno   naar Nienke   naar begin pagina   naar Suzy   naar Nelson   naar Dobby   naar Sirius   naar Ten

naar boven