At The Beardie-Inn
leven met en voor bearded collies At the Beardie-Inn

impressie bearded collies at the Beardie-Inn 1991-2014

naar onze bearded collies alles over het ras Bearded Collie naar nieuwtjes ATBI  naar onze contactpagina

geboren te
Roggel, 14 juli 2005

gestorven te
Obbicht, 9 maart 2020

sterrenbeeld kreeft
PitaPata Dog tickers

naam
Dobby what a View of happy Tale
sexe
reu
kleur
bruin/wit (bbDd)
schofthoogte
56 cm
Inteeltcoefficient
5,11 percent (6 generaties)
AVK
78,125 percent (6 generaties)
Hd-uitslag
november 2008
helaas slecht, HD-D
norberg 13

zijn passie(was)
behendigheid
familie
Fellow,Gizmo, Lubbes, Ziggy (zw) en Hummer(br), Mara en Pepper(bl)
cursussen
puppy, EG1, EG2, Behendigheid I,II,III,recreanten, rally-o

Dobby What a View of Happy Tale, Dobby
(my Blue Revolution of Happy Tale x Ch. Xquisite Nash of Pribardom)

Dobby what a view of happy tale, bearded collie
flying Dobby foto by Annerieke Makkinga

Dobby Dobby 14,5 jaarDobbybij Danielles countryhouse
DWAVOHT bearded collie dobbydobby

pedigree of Dobby What a view of Happy Tale
14-07-2005 « » 09-03-2020

ch.Xquisite Nash of Pribardom, black,hd TC My Blue Revolution of Happy Tale, blue, hdA
ch. Lord Lennon of Pribardom, black ch. Beauty-Queen of Benmore, hd TC Babbacombe Chequers, black, hd B Enjoy Kimbers Grace of Happy Tale, Brown, hd A
ch. River Belle's Noble Neil, black Babbacombe Barney's Gypsy Rose, black ch.Charncroft Caleb, black, hd B ch. Domeo Benmore of Pribardom ch. Chriscaro Charlock at Merrythorpe, black, hd 2:3 Gildenmede Goodknight Girl, black, hd 6:3 ch. Nobility Mr Marlow, black, hd A Kimberly Dib's Spring of Happy Tale, hd TC
ch. First Grey Rinti of Pribardom, black ch.Beardie Connections Knock out, brown ch. Mitchell's Barney, black, hd C Ardasinne Eskimo, blue Charncroft Cloverglen, black, hd 2:4 Charncroft Copper Sunrise, brown, hd 2:1 Gilby Fawn Oner of Debora's farm, fawn ch Beagold Emma Jean, black Potterdale Maestro At Mybeards, black, hd 3:3 ch.Chriscaro Chianti, brown, hd 2:0 Moonhill Knight of the Stars, black, hd 5:7 ch.Gildenmede Ghiselle, black, hd 5:4 ch.Charncroft Caleb, black, hd B ch. Glamour Gladys the Nobility, brown, hd A Prince Black Balou of Happy Tale, black ch. Dibbedabbedoo of Pribardom, fawn

Show en wedstrijduitslagen van onze kanjer

Inventarisatiedag NBCC 2007
km DHR.J de Gids
26 mnd/mnths, kwalificatie Goedgekeurd voor fokken

Limbricht - km Dhr. E Wieldraaijer
Jongehondenklasse/Youth class, 22 mnd/mnths,3 U/excMaastricht - km Dhr. H. Hanssen
open klasse/class, 25 mnd/mnts 1U
Beste Reu/Dog, BOBregionale wedstrijden behendigheid.

Dobby en zn passie agility
Oirsbeek- Sirius;16 maart 2008,gelopen voor Dogbasics A klasse. gambling 155 pnt,30e plaats.Vast parcours 66,80 sec,25e plaats.jumping 33.59 sec,31e plaats.
Montfort- Hondencentrum limburg;30 maart 2008, gelopen voor Dogbasics Debutantenklasse.gambling 190 pnt, 21e plaats. Vast parcours 43,65 sec + 3w+3f; 20 e plaats ( no 21 was disk, dus mazzel).jumping 34,26 sec+10strafsec,15e plaats.
Limbricht-KC Geleen;18 mei 2008, gelopen voor KCGeleen debutanten klasse.vast parcours disk.jumping 5e plaats, wel beste tijd maar 1 fout. Spel 7e plaats.
Revival Nuth-25 mei 2008, gelopen voor Dogbasics debutanten klasse.Vast parcours 36,35 sec.3 f.13e plaats.Gambling 140 pnt.47,78sec.22e plaats. jumping slecht gelopen geen disk. wel veel fout.plaats onbekend.


Dobby is geboren bij Hannie Bongers in Roggel
met zijn brusjes

Dobby What a View of Happy Tale


Dobby

Ik kan niet anders
Maar ik wil 't niet..

Ze wachten al op je
aan de andere kant van de brug
Chico
je oudoom Misty
Nelson
en zelfs de nijntjes zijn erbij

Ze hebben je al een stukje trap gereserveerd
zodat je weer
op je favouriete plekje kan liggen

De hordes en tunnels staan al klaar
de balletjes, een speeltouw
oh, en zomers gaan ze naar de zee
lekker rennen op het zand
duiken in de lagen schuim
En wandelen...
kilometers
zonder nog een centje pijn

Ze hebben me beloofd
dat ze op je zullen passen'
dat jullie samen blijven

Mijn bruine Beardiebear
we zullen je hier zo gaan missen

Dank je
dat je 14 jaar en 8 maanden een maatje was
voor je eigenwijsheid
het plezier samen
en je oneindige liefde
Voor altijd 'n plekje in mijn hart

We zijn bij je

Ga nu maar
Ik zeg geen vaarwel...
maar tot ziens!

Dag mijn lieve Dobbedoos
Dobby what a view of happy Tale 14072005-09032020


Dobby 13 jaar 9 mnd, april 2019
Dobby 1 jaar oud ---Dobby 13 jaar en 9 mnd, april 2019

2019; Onze Dobby is inmiddels de 14,5 jaar al ruim gepasseerd. Een beetje dement, doof en door zijn HD-D (en de ouderdom) loopt hij kortere wandelingen, zijn favouriete ligplekje op de trap heeft hij ingewisseld voor een knus en minder hoog plekje beneden in de mand. Al klinkt er nu en dan een vertwijfeld wafje van Sogno wanneer hij zich lekker radicaal voor de badkamerdeur heeft geposteerd en zij niet meer naar haar mandje kan..( tja dan is doof zijn soms lastig/handig) Met wat korter haar zijn de kamsessies ook een stuk prettiger geworden nu het haar wat brozer is en het lijf wat ouder.
Onze vakantieweekendjes aan zee en in de Schneifel dit jaar heeft hij echter met volle teugen genoten, de zwaardere wandelstukken, relaxed in de speciaal voor hem ( en zijn inmiddels 12 jaar en 2 maanden oude vriendin Keshia) gekochte hondenkar meerijdend.
wat wel vaak leuk commentaar opleverde van bewoners en andere toeristen ter plekke.

Dobby is ( en blijft) onze stoere kanjer met een hart van goud maar ook een echte mopperpot. Hij is genoemd naar het eigenwijze huiselfje van Harry Potter en als u een beetje weet over Beardies dan begrijpt u wel waarom.

Hij is een afstammeling van het zusje van onze Misty (Mystery Dib's Spring of happy Tale nestje) en we kozen voor het eerst een bruine reu omdat we niet wilden vergelijken met onze twee zwarte. Maar in Beardies van welke kleur ook zijn aan de ene kant uniek en aan de andere kant herken je altijd wel iets van een andere beardie erin. Dobby wrijft zijn lijf bijvoorbeeld net als zijn oudoom na het eten langs alle stoelen en banken... Hij kwam in 2005 midden in de verhuizing van huur naar koopwoning bij ons wonen en deelde het eerste jaar zijn nieuwe thuis met onze Misty en konijn Kruimel.
Op zijn elfde ravot hij nog graag samen met ons blauwe beardietelgje Nienke (2013) of onze jongste batjes Sogno en Sirius gedraagt hij zich nog geregeld als een puppy.

samen met Nienke on the run--- de zestallige roedel

in struiken texel--- kus voor vrouwtje-- een heleboel knuffels---verkleden NBCC jubileumweekend

Ondanks zijn in november 2008 geconstateerde HD-D bleef behendigheid zijn passie. Mocht het dan niet meer bij de kynologenclub dan werd er tot zijn twaalfde jaar nog wel over het hekje van de tuin gesprongen, werd ie betrapt dan wachtte hij netjes aan de andere kant tot je hem het commando hoog gaf om dan vervolgens erover terug te springen.
Alhoewel bij zijn oudoom Misty de HD ( met eenzelfde botafwijking aan de heupkop)zich pas op oudere leeftijd, 11+ liet zien, constateerden we bij Dobby bij grote inspanning wel vaker stramheid, gevoeligheid bij rug-staart of kreupelheid.
We weten dat erna we een dag of twee korte wandelingetjes moeten doen vanwege de spier/botpijn die het hem oplevert maar toch willen we hem niet de leuke dingen als een Bearded collie wandeling of ravotten op het strand onthouden.
Van onze dierenarts kreeg hij naar behoefte een pijnstiller . We geven glucosamine ( baat t niet schaadt het niet) en zorgen ervoor dat hij zich niet te dik eet( want een zware hond krijgt eerder last).Hij blijft dus mooi op een gewicht van zo'n 24 kilo. Op vakantie gaat ie gewoon met ons mee!
Als vroeger de caravan of nu de auto wordt ingeladen voor vakantie controleert Dobby wel even of alle hondenspulletjes er toch echt in zitten.De koelbox van het voer moet wel even geopend voor inspectie, hoor! Toen hij nog alleen was,sliep hij bij ons op het kampeerbed, maar met de meiden erbij had hij pech... tenminste... niet getreurd denk hij dan, dan moeten baas en vrouwtje maar schuiven. U kunt zich dus wel voorstellen dat we soms ( zeker als het echt koud is geweest) niet echt lekker uitslapen...
Verder is Dobby een echte waterrat, zwemmen en een bal ophalen in het water daar gaat hij wel voor. Nat ziet hij er wel meer uit als een afghaanse windhond dan een beardie. Zijn favouriete huisstek was het trapportaaltje vaak innig verstrengeld met ons bruine beardiemeisje Keshia samen. Maar vanwege de veiligheid, hij is ons anno 2019 al een paar keer naar beneden komen schuiven mag hij nu de trap niet meer op. Het is geen echte knuffelvot maar hij weet wel hoe hij je moet paaien om geaaid te worden als hij daar zin in heeft.

Dobby is wel een beardie met principes, eigenwijs, een beetje een einzelganger.

Dobby met kleuterzoon in slaap
Dobby..kom van dat dak af--- met kleuterzoon in diepe slaap
Met Nelson voorheen was er bij tijd en wijle ( soms door Keshia's loopsheid, misschien door Nelson's cushing?) wat machtstrijd. Na eerst een chemische castratie, waarbij we goede resultaten zagen in de vorm van een knuffeligere beardie, hebben we het besluit genomen om Dobby op 30 november 2011 definitief te laten castreren.De DA- assistente liet hem eerder dan gepland mee gaan naar huis omdat hij de boel bijeen blafte maar al in de auto sliep meneer zijn roes verder uit..gewoon blij dat hij weer naar huis kon gaan.
Kammen daar maakte hij vaak een hele strijd van.Er zaten dan ook altijd wel klitten in zijn dikke lange vacht ,een muilkorf was voor bescherming van baas en beardie ook helaas wel nodig, maar als de flanken gedaan waren was de strijd geluwd en geniet hij van het kammen met als laatste zijn smoelke,en na een dentastix als beloning, loopt ie dan trots te paraderen door de kamer of tuin. Of wrijft hij net als zijn oudoom Misty zijn lijf tegen alle stoelen en banken.

Dobby met zusje Mara (2013-7 jr oud)--- Dobby met zijn oudoom Misty (2mnd en 12 jr oud)

Onze lichtbruine beardiebatje is en blijft vrouwtje's mopperpot, het blaffende wolfje bij het luiden van de dorpse kerkklok


of een eigenwijs kerstelfje of een echte Shaggy Dog of gewoon t mooiste kadootje

Zie ook de bearded collumns Beardie- mindfullness en Overstag
die over en voor hem geschreven werden...
je vind deze en andere verhalen eerdaags op onze eigen website terug maar voorlopig nog even op de onze blogspot blog Leven met bearded collies
Mindfullness Dobby What a view of Happy Tale

naar begin van pagina

www.at-thebeardie-inn.nl

latest update; aug 2021

website, webdesign, inhoud, foto's en logo's zijn auteursrechtelijk beschermd: © E.van Mulken-Keur (2005-now)