At The Beardie-Inn
leven met en voor bearded collies At the Beardie-Inn

impressie bearded collies at the Beardie-Inn 1991-2016

naar onze bearded collies alles over het ras Bearded Collie naar nieuwtjes ATBI  naar onze contactpagina

En toen kwam er een Bearded Collie bij ons thuis....
In 1990 was er een jong stel dat ging samenwonen. Dat bood ruimte voor een hond als huisdier.

koppel

De vrouwelijke helft van het stel wilde wel graag een schapendoes of briard maar de mannelijke helft zag meer in een Bobtail. Tijdens een bezoekje aan Zeeuwse familie kwam een rassenboek op tafel waarin rassen, karakter en verzorging te vergelijken waren. De oom suggereerde als middenweg eens te kijken naar het ras Bearded Collie.

Beiden werden op slag verliefd op het ras en de zoektocht begon, kijken bij een show, rasvereniging, fokkers en puppies. Via de NBCC, waar ze direct in 1991 lid van werden, werden ze doorverwezen naar een nestje in Hoorn-Kersenboogerd van mrs Stow (kennel Newbourne) welk op 21 april 1991 een nestje met 11 puppies had gekregen,van Melanday Misschief Maker x Wellknowe Shaded lane, waarvan er nog een paar beschikbaar waren. en zo kozen we een reutje, Newbourne Gold Dream ( genoemd naar een liedje van de simpleminds).
deze gitzwarte reu kreeg de roepnaam Chico. Uit Noord-Limburg, Roggel, kwam 2 jaar later, een zwart ( bijna blauw) reutje, Misty. Mystery Dib's Spring of Happy tale,geboren op de 1e dag van de lente 20 maart 1993 uit de combinatie van Prince Black Balou of Happy Tale x ch. Dibbedabbedoo of Pribardom had 1 broertje en 5 zusjes. Chico en Misty maakten samen deel uit van de eerste fase van ons gezinsleven, dat van babies tot basisschool. Ze gingen mee op onze kampeervakanties in Zeeland en we gingen met grote regelmaat naar een Bearded Collie wandeling van de NBCC.

Na de plotse dood ( nierfalen) van Chico in 2001, kwam ons Duits hangoorkonijntje Kruimel bij ons wonen, in een open kooi. Hij speelde en ravotte met Misty (en later ook nog met onze Nelson, zij het toen op een wat minder snel tempo tot we hem ruim 10 jaar oud moesten laten gaan.

Chico en pup Misty jong gezin vM

Zo halverwege 2005 had Hannie Bongers een 4- kleur nestje van een afstammelinge van Misty's zusje kimberly. ( ch. Xquisite Nash of Pribardom x My Blue Revolution of Happy Tale). Daaruit werd onze bruine reu Dobby geboren. Die te midden van onze verhuizing van huur naar koopwoning bij ons kwam wonen. Onze kinderen waren inmiddels 10 en bijna 7 jaar. Met Dobby deden we onze eerste stappen in de Agility ( en regionale wedstrijden). Hij bleek echter HD D te hebben en dus schaalde we af naar Rally-O. Tot ver op hoge leeftijd sprong hij echter over tuin en traphekjes om pas terug te komen als we "hoooog" riepen. We mochten nog ongeveer een jaar genieten van Dobby en zijn oudoom Misty samen ( Misty stierf op duivelsdag 2006)
In oktober dat jaar werd er een zwarte reu geboren in Vlijmen, welke samen met een zusje en een broertje geboren was uit de combinatie van Seagull to be or not to be x Seagull New Promise; Seagull Stardust, onze Nelson. Vlak voor kerst 2006 kwam hij bij ons wonen.
Met hem deden we onze entree op hondenshows, hoopten we te gaan fokken en vroegen onze kennelnaam At the Beardie-Inn aan.
Helaas mochten we maar ( te) kort van hem genieten. Hij bleek bij zijn geboorte reeds een verborgen sluipmoordenaar met zich mee te dragen, die zich pas uit als uiterlijk lijdt onder innerlijke wanorde; Cushing's Disease.In 2013 net na zijn 7e verjaardag, vlak na kerst, stierf hij.

Zoals Aldous Huxley zo mooi quote; feiten houden niet op met bestaan door ze te negeren. Dus zullen we, uit liefde voor Nelson en de Beardie, zijn hoofdstuk nooit afsluiten. Op Nelson's zijn eigen pagina vindt u er meer over.

kruimeltjeDobby en Nelson

Keshia, Viviannelund Beardies Cassiopeia,wordt 1 september 2007, als eerste dametje geboren uit de combinatie van ch. Tap-Dancer of Debora's Farm x Blossom Bears Calamity Jane.
Dit mooie donkerbruin dametje is ons eerste Beardiemeisje. Een hele verandering na altijd alleen reuen te hebben gehad. Ze was dikke mik met Nelson en lang erg verdrietig toen hij over de regenboogbrug ging. Tegenwoordig heeft deze dame een soulmate gevonden in onze jonge reu Sirius. Ze is een echte knuffelvot maar weet haar mondje wel te roeren als er te waken valt.
Zo vanaf 2011 beginnen de eerste oppas-beardjes en logeetjes binnen te vallen. Er wordt heel wat afgewandeld, gespeeld in de Hondentuin, verzorgd en geknuffeld sinds die tijd At the Beardie-Inn.
Halverwege 2013, nog onbewust van Nelson's slopende ziekte, kwam ons 2e meisje bij ons wonen,Royal Rascal Forbidden Euphoria,Nienke, geboren 5-6-2013.Nelson nam de taak op zijn schouders om haar in de roedel te begeleiden.
Dit rustige blauwe dametje is een lijnafstammelinge van de zus ( Newbourne Aerdereind) van onze Chico. Haar ouders zijn;ch. Midlands Corner Encore x Royal Rascal born to be adored. Maar verlies je niet in haar lieve ogen,
want we denken dat Elvis de -Devil in Disquise- speciaal voor haar zong ;)

show met plaatsing beste teef Nienke 2 Keshia 1

En tja drie keer is scheepsrecht. ZemoraRiva Loving Secrets, Sogno, ons zwarte beardiemeisje is geboren in Meijel op 28 december 2014. Sogno's ouders zijn ch. Honeybush Brandon of Alambar x Beardie Loving Secrets Un Regalo. Ze was het enige zwarte dametje in het 4- kleur nestje dat verder bestond uit 1 broertje en 7 zusjes Ze is , ondanks haar vrij slanke bouw, een pittig klein spookje. Ze vind het leuk om te trainen en heeft ondermeer Treibball en combisport gedaan.
Roy werd echter verliefd op een kereltje met een stip op het hoofdje, uit het nestje van Sogno's oma en opa, ch. Bounching Chandler of Alambar x Bridus Party Girl, dat 4 dagen later op 1 januari 2015 geboren werd. Op 1 maart 2015 mocht van hun fokster ook dit heerlijke manneke, Vitocalucci Loving Secrets, Sirius bij ons komen wonen.
En zo groeien neef en nichtje samen op bij At the Beardie-Inn, een unieke ervaring voor ons allemaal. sirius en sognoreese en shaw

In de zomer van 2016 komen de konijntjes Reese en Shaw,helemaal kaalgeschoren door slechte verzorging op reeds 2 andere adressen, via een konijnenasiel bij ons wonen. Alhoewel meer fluffy is de dubbele vacht van deze Teddy dwergkonijntjes vergelijkbaar met dat van de Beardies.
Al vlug lopen deze gewoon tussen onze beardies (en de logeetjes van Beardies Bed and Breakfast de Hondentuin) door in de kamer of claimen hun mand of kussen.
Begin 2018 verliezen we Shaw aan cuniculi. We willen niet dat Reese alleen blijft, dus komen er opnieuw konijntjes bij...Catootje, Eefje en later Gino..

catootje en eefje Gino

Tja, en dan komt in juni 2018 plots Suzy op ons pad.Als herplaatster aangeboden op een verkoopsite, pas 2,5 jaar oud. Het lijkt wel voorbestemd want als we haar in Kaatsheuvel gaan halen blijkt ze van de kennel waar onze Nelson † vandaan kwam. Seagull Make you Feel my Love, Suzy. Van haar eerste jaren weten we niet veel, via social media, kregen we van de baasjes van haar zusje een aantal fotootjes van haar met de rest van het nestje.(11 januari 2016; ch. Potterdale Persistant x Seagull Hope and Glory)
Met elk haartje dat groeide op haar geschoren lijfje, leerden wij haar steeds beter kennen.. Ze heeft wat issues( vooral gedrag naar andere honden op straat) en als logeetjes komen dan blijft ze eerst een uurtje op haar hoede, maar is ook een hele grote knuffelvot, dol op haar konijnvriendinnetje Catootje en haar balletjes. We zijn blij dat ze bij ons is komen wonen!!

De kennismaking met ons calico kattenmeisje Willow, verloopt in augustus 2020 wel even chaotisch. Maar ook daar draaien we ons hand niet voor om. Met beetje bij beetje socialiseren, bouwen we een band tussen Suzy en Willow op, die hedendaags echte BFF's zijn.
En Willow, die is gewoon een beetje verbeardieseerd". ;) En dan komt in juli 2021 ons jongste dierentelgje bij ons wonen. Als gezelschap voor Willow ( wanneer de beardies met ons mee gaan kamperen) en om onze roedel voor nu compleet te maken.. Een rood-wit katertje die we Weasley noemen.

onze calico kattenmeisje bearded collie Seagull Make you feel my love onze red tomcat Weasley

Nu zijn Bearded Collies echte gezinshonden, graag betrokken bij alle dagelijkse beslommeringen van hun mensenfamilie, bezoekers en andere huisdieren. En even voor de duidelijkheid, bij ons wonen alle dieren in huis!!
Als we op vakantie gaan, gaan de Beardies gewoon mee en blijven de vogels, nijntjes en katten onder de hoede van dochterlief thuis.

onze beardies

Heerlijk struinen door weiland,bos of langs de Maas,ravotten, een spel of behendigheid in eigen hondentuin, hondensport, trainen of een showtje lopen, lekker gekamd worden of gezellig knuffelen op de bank of stiekem een dutje doen op baas en vrouwtjes bed, het gebeurt bij ons allemaal...

de beardies At the Beardie-Inn february 2019

Onze kennelnaam is sinds 2007 erkend door de Raad van Beheer NL en de FCI
Verder is Elizabeth gediplomeerd Vakbekwaam Houder Dieren Hond & Kat en gediplomeerd ( RvB erkend/benoemd) Kynologisch Instructeur.

vakbekwaam houder dieren hond en kat kennelregistratie At the Beardie-inn diploma RvB erkend Kynologisch Instructeur

Showen doen we niet zo veel. We hechten nl. meer waarde aan de inhoud van de keurverslagen dan aan kwalificaties. Gezondheid en karakter staan bij ons echter wel heel hoog op het lijstje! Als team samen van alles ondernemen en een lang gezond leven samen delen. Daar hebben we Beardies voor!

Maar hoe ook..Liefhebber in hart en ziel, dat zijn we al ruim 30 jaar van dit fantastische hondenras!

Snuffelt u gerust verder rond op onze website ...
all shades of Beardie wool on a drop spindle

Groetjes en Beardievoetjes
de Beardies en hun baasjes At the Beardie-Inn


concrete beardie

naar begin pagina

www.at-thebeardie-inn.nl

latest update; aug 2021 ------

kennelnaam, website, webdesign, inhoud, foto's en logo's zijn auteursrechtelijk beschermd: © E.van Mulken-Keur 2005-now